НОВИНИ

Слънчево време до края на деня - температури до 22 градуса

bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 06.10.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури ще бъдат между 17 и 22 градуса днес. Съществена промяна предстои през втората половина на седмицата. Максималните температури чувствително ще се понижат. Ще бъде ветровито и по-често облачно. Ще има и много валежи.

Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Започналото от запад увеличение на облачността ще продължи и до сутринта ще обхване цялата страна. Минималните температури утре ще се повишат, в сравнение с днес, и в повечето райони от страната ще бъдат от 7 до 12 градуса, в София - около 8°.

Със умерен североизточен вятър ще прониква по-студен въздух и максималните температури ще бъдат съществено по-ниски, в по-голямата част от страната ще бъдат между 12 и 17 градуса. Ще преобладава облачно време. На много места, все още главно в Западна България, ще има валежи от дъжд.

И по Черноморието ще бъде облачно, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде около 4 бала.

Облачно ще бъде и в планините, по билата – и мъгливо. На много места, главно в масивите от западната половина от страната, ще има валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Ще бъде и много ветровито с умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури в курортите – от 4° на Алеко до 13° в Банско.

Значителна ще бъде облачността и навсякъде на Балканите. На много места в западната половина от полуострова ще има интензивни валежи от дъжд и гръмотевични бури.

Превалявания ще има в северните райони на Британските острови, също и по Централното Средиземноморие, където и ще прегърми. Предимно слънчево ще остане в Югозападна Франция и на Пиренейския полуостров.

У нас в дните до края на седмицата ще се задържи облачно и дъждовно, възможни са значителни количества валежи. В Северна България и източните райони ще бъде ветровито. Сутрешните температури ще се повишат, за разлика от дневните, които чувствително ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметове са притеснени: Скокът на цените на тока ще натежи на местните бюджети
Кметове са притеснени: Скокът на цените на тока ще натежи на местните бюджети
ВМРО протестират пред КЕВР заради цените на тока и парното
ВМРО протестират пред КЕВР заради цените на тока и парното