НОВИНИ

Серхио Перес спечели лудото Гран При на Азербайджан

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:39, 06.06.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
серхио перес спечели лудото гран азербайджан
Слушай новината

Мексиканският пилот на Ред Бул Серхио Перес триумфира в изпълненото с драми състезание по улиците на Баку и по този начин записа първата си победа за австрийския тим.

Надпреварата обаче ще се запомни с това, че претендентите за световната титла Макс Верстапен и Люис Хамилтън останаха с празни ръце.

Нидерландецът пое лидерството при първите влизания в бокса и вървеше уверено към победата, но в 45-та обиколка спукана задна лява гума го запрати в бетонните стени и сложи край на надеждите му за успех.

Интересното е, че Макс стана втората жертва на подобно спукване, след като по-рано и Ланс Строл от екипа на Астън Мартин претърпя страховит инцидент в следствие на избухването на неговата задна лява гума.

Катастрофата на Верстпен логично предизвика и излизането на колата за сигурност, а малко по-късно рейс-директорът Майкъл Маси взе решението да бъдат показани и червените флагове.

Така, надпреварата бе спряна само три обиколки преди края, а след около половин час чакане се взе решение да се възобнови със старт от място.

При потеглянето обаче седемкратният шампион Люис Хамилтън блокира спирачките си при спирането за първия завой в опита си да поеме водачеството от Перес и се смъкна до последната позиция в колоната.

Мексиканецът пък оглави класирането и в последните два тура не изпусна нещата от контрол, за да спечели второ състезание в кариерата си.

На второ място остана Себастиан Фетел от отбора на Астън Мартин, който отново напомни за най-добрите си дни, а трети на почетната стълбичка се качи Пиер Гасли от Ауфа Таури след оспорвана битка със, стартиралия от първа позиция, Шарл Льоклер от тима на Ферари.

Така след всички тези обрати Верстапен остана начело в шампионата с 4 точки пред Хамилтън. Перес пък излезе на 3-то място, но той изостава чувствително от първите двама.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родопската теснолинейка стана на 100 години
Родопската теснолинейка стана на 100 години
Принц Хари и Меган станаха родители за втори път - вижте как се казва дъщеря им
Принц Хари и Меган станаха родители за втори път - вижте как се казва дъщеря им