НОВИНИ

Сериозен интерес към Купа "Странджа"

Купа „Странджа
Снимка: БФБ
bnt avatar logo
от БНТ
16:59, 15.11.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-старият международен турнир по бокс у нас Купа „Странджа" отново се очертава да събере някои от най-големите звезди на олимпийския ринг. 73-ото издание на надпреварата ще се проведе между 21 и 27 февруари догодина в зала „София".

И макар до турнира да остават още три месеца, вече има заявки от голяма част от водещите сили.

Очаква се боксьорите на САЩ и Русия да вземат участие на Купа „Странджа", като от техните федерации вече потвърдиха, че имат интерес да изпратят водещите си имена. Същото важи и за боксьорите на Молдова и Румъния.

Индикациите са, че на ринга в столицата ще се качат близо 500 състезатели при мъжете и жените във всички 25 категории.

По традиция Купа „Странджа" е отправна точка за новия сезон, както за българските боксьори, така и за тези от чужбина. На ринга в зала „София" трябва да се качат и някои от младите ни надежди, които ще направят първи стъпки в мъжкия бокс, като 4-кратните европейски шампиони Радослав Росенов (60 кг) и Уилиам Чолов (75 кг).

Турнирът може да бъде и последен етап от подготовката на женския ни национален отбор за Световното първенство. Шампионатът на планетата трябваше да се проведе в началото на декември в Истанбул, Турция, но бе отменен заради нарастващите случаи на коронавирус в международен план. Очаква се той да бъде преместен за март месец, което ще направи Купа „Странджа" притегателна сила и за всички състезателки, които ще атакуват медалите месец по-късно.

От федерацията по бокс се надяват, че турнирът ще може да се проведе пред публика и трибуните ще бъдат отворени за любителите на спорта. Последните носители на Купа „Странджа" са олимпийската ни шампионка Стойка Кръстева (51 кг) и Радослав Панталеев (91 кг).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изборите у нас под лупата на световните медии
Изборите у нас под лупата на световните медии
Новак Джокович стартира с победа във Финалите на АТП
Новак Джокович стартира с победа във Финалите на АТП