НОВИНИ

Шаби Алонсо: Имаме голяма мотивация за Лига Европа, ще бъде интересно срещу Рома

шаби алонсо имаме голяма мотивация лига европа интересно рома
bnt avatar logo
от БНТ
11:23, 19.04.2024
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо заяви, че "аспирините" са демонстрирали характер, който е бил решаващ за това те да стигнат до равенство 1:1 при гостуването си на Уест Хям в мача реванш между двата тима от четвъртфиналите в Лига Европа.

Резултатът на Олимпийския стадион в Лондон бе достатъчен за новия шампион на Германия да продължи към следващия етап в надпреварата, като испанският специалист отчете, че за пореден път неговите футболисти са се преборили да не загубят.

"Интензитетът и стабилността ни при владението на топката не бяха достатъчно добри през първото полувреме. Бяхме меки при единоборствата. Трябваше да покажем характер и мисля, че през второто полувреме бяхме по-добри и имахме повече контрол", заяви Алонсо.

"Веднъж може и да става дума за късмет, но това се случва толкова пъти, че не може винаги да е късмет. Това се случва, защото заслужаваме да отбележим. Продължаваме напред и имаме ясна идея как да правим нещата", продължи той.

Наставникът на Байер разкри малко повече детайли около това какво е променил в играта си Леверкузен на почивката вчера вечерта срещу "чуковете", когато гостите изоставаха с 0:1.

"Имахме доста проблеми през първите 45 минути. Те продължиха да ни притискат и ние не успявахме да намерим правилния човек в точния момента. Не ни беше лесно да се измъкнем от тези трудни моменти, но показахме характер. Върнахме се към нашата същност през второто полувреме. Трябваше да променим някои неща, не само тактически, но и психологически. Тактически също направихме някои промени, така че да бъдем по-сигурни при владението на топката", коментира бившият футболист.

Накрая треньорът, извел "аспирините" до историческата им първа титла в Бундеслигата, сподели, че всички в клуба са пределно мотивирани за добро представяне и в Лига Европа.

"Искаме да стигнем възможно най-далеч и най-важното е, че достигаме целите си. Предстоят ни големи предизвикателства. Титлата в Бундеслигата може и да спечелена, но не искаме да казваме, че всичко е приключило. Имаме голяма мотивация за Лига Европа - през миналата година играхме срещу Рома, а те достигнаха до финала. Историята се повтаря и ще бъде интересно", завърши Шаби Алонсо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ландо Норис ще потегли пръв в откриващия спринт за сезона във Формула 1
Ландо Норис ще потегли пръв в откриващия спринт за сезона във Формула 1
Даниел Митов отказа предложението да заеме поста на служебен външен министър
Даниел Митов отказа предложението да заеме поста на служебен външен министър