Шаренкова: Процесите в БСП са по посока промяна. Нинова стана истински лидер

от БНТ
07:48, 06.10.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

"Процесите в БСП са винаги стабилни, тъй като това е една сериозна партия, със своите традиции, възходи и падения, разбира се грешки и успехи. Така че, процесите са по посока на промяна". Това заяви в "Денят започва" по БНТ Светлана Шаренкова, член на НС на БСП.

Лично аз отидох със свито сърце да гласувам за прекия избор на председател, тъй като много от старите лица на партията бяха против този избор, обясни Шаренкова.

Когато обещаваш нещо на хората, ти след това трябва да го свършиш. Ако не можеш, трябва да обясниш защо не си го направил. Бях много учудена от тази категоричност на Нинова - тя обеща да промени партията, да я отпуши за младите хора, да сложи мандатност. За първи път за тези 30 години се осмели да каже колко члена е партията.

Шаренкова коментира и напускането на шестима депутати от ПГ на БСП.

Корнелия Нинова спечели над 80% от избирателите - това за демократичен избор е нещо уникално и тя неслучайно пожела да обедини партията с тази енергия, която усети. Тя стана истински лидер, така че тези шестима... понякога съжалявам за тях, но това е техен избор, смята Шаренкова.

Най-голямо доверие за Елена Йончева даде Корнелия Нинова преди три години, когато я включи в инициативния комитет за издигането на Румен Радев. Тя рискува много, понесе много критики с издигането на Румен Радев, но се оказа че това е най-правилното решение.

Има една нелоялност в някаква степен по отношение на партията, която я е издигнала, допълни Шаренкова относно Елена Йончева.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Доц. д-р Спасков: Около 5% от населението у нас вероятно са носители на коронавирус
Доц. д-р Спасков: Около 5% от населението у нас вероятно са носители на коронавирус
Река със затлачено корито създава рискове за русенското село Николово
Река със затлачено корито създава рискове за русенското село Николово