НОВИНИ

Тръмп напусна болницата, позира без маска от Белия дом

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:08, 06.10.2020 (обновена)
Чете се за: 01:12 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп напусна медицинския център "Уолтър Рийд", след тридневен престой за лечение от COVID-19. По думите му - той е готов да работи отново и заяви, че скоро ще възобнови предизборните си изяви. Опонентът му - претендентът на демократите за Белия дом - Джо Байдън, заяви, че държавният глава е отговорен за заразяването си.

Като сцена от екшън филм - такова беше завръщането на Доналд Тръмп в Белия дом. Той слезе от хеликоптера си и се качи на балкона на входа на сградата. Там демонстративно махна маската си и позира пред медиите.

По-късно се появи и кратко видео послание, в което Тръмп заяви, че се чувства по-добре от преди 20 години, благодари на лекарите и добави, че хората не бива да се страхуват от коронавируса.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Не му позволявайте да доминира. Не разрешавайте да превземе живота ви. Имаме най-великата държава в света. Завръщаме се! Връщаме се на работа. Ще бъдем на първа линия. Като ваш лидер бях длъжен да го направя. Знам, че е опасно, но трябваше. Заставам отпред! Водя! Никой друг не би направил това!

Натрупали сме знание, имаме медикаменти, идва и ваксина, добави още Тръмп.

Критикуват Тръмп, след като излезе от болницата докато се лекува от коронавирус

Личният му лекар Шон Конли, каза, че Тръмп все още не е на 100% здрав, но подкрепя решението му да се върне в Белия дом. Конли обаче отказа да даде информация отрицателен ли е тестът на президента за COVID-19.

Случаят с разболяването на президента смути медицинската общност в САЩ.

Д-р Амеш Амала, медицински център към университета "Джонс Хопкинс": Фактът, че президентът е приемал ремедесивир и дексаметазон говори за това, че неговият случай не е бил лек. Това е ясно и защото той беше приет в болница и е подлаган на кислородна терапия.

Д-р Меган Ранни, университет "Браун": Два са изводите - първият Тръмп е добре, което е страхотно. Радвам се, че се оправя. Но вторият - ние все още не получаваме цялата картина, цялата информация от медицинския му екип.

На сайта на магазина за сувенири на Белия дом се появи нов продукт. Монета с надпис "Президентът Доналд Тръмп победи COVID". Стойността на сувенира е 100 долара, а доставката ще бъде възможна от 14 ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци в Киргизстан, демонстранти превзеха парламента
Сблъсъци в Киргизстан, демонстранти превзеха парламента
283 нови случаи на коронавирус за денонощието
283 нови случаи на коронавирус за денонощието