НОВИНИ

Шави: Постигнахме една от целите си за сезона

шави постигнахме една целите сезона
bnt avatar logo
от БНТ
15:02, 29.11.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Барселона Шави Ернандес остана много доволен от домакинския успех на своя тим с 2:1 срещу Порто, който класира "каталунците" за осминафиналите в Шампионската лига.

На пресконференцията след победата срещу "драконите" Шави похвали футболистите за реакцията им след получения първи гол и допълни, че с тази победа отборът е изпълнил една от целите си през сезона.

"Нуждаехме се от това след двете трудни години в Шампионската лига. Получихме гол, но реагирахме по най-добрия начин и показахме манталитет на победители. Тази победа е крачка в правилната посока и означава много за клуба. Постигнахме една от целите си за сезона. Това със сигурност ще ни успокои и ще ни даде допълнително самочувствие. Справихме се добре и това ме изпълва с щастие Доволен съм, че прогресираме. Трудно е да решим всички проблеми на Барселона, но е хубаво, че можем да се поздравим с класирането на осминафиналите. Да, има какво още да надграждаме. Трябва да останем скромни и да продължим да работим. Някои неща направихме добре, други - не толкова, но се надявам тази победа да бъде повратна точка за нас", коментира испанският специалист.

По този начин Барселона ще играе за пръв път във фазата на елиминациите на Шампионската лига от сезон 2020/21 насам, като петкратните носители на трофея почти сигурно ще завършат и на първото място в своята група "Н", като те могат да бъдат единствено изместени оттам при поражение от белгийския Антверп в последния кръг и разгромен успех на Шахтьор Донецк срещу Порто.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекарите в Гърция започват 48-часова национална стачка от днес
Лекарите в Гърция започват 48-часова национална стачка от днес
Заподозреният за убийството в Цалапица е работил като чистач на стъкла в Дания
Заподозреният за убийството в Цалапица е работил като чистач на стъкла в Дания