НОВИНИ

Шериф (Тираспол) пренаписа историята на молдовския футбол

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:57, 26.08.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
васил божиков слован братислава продължават напред шампионската лига
Слушай новината

Молдовският футболен шампион Шериф (Тираспол) стана първия отбор от своята страна, който се класира за груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир - Шампионска лига.

Историческото постижение стана факт снощи, след като Шериф се добра до 0:0 при визитата си на Динамо (Загреб) и след успеха в първата среща у дома се класира за първи път в групите на Шампионската лига.

Молдовците действаха много умело в отбрана, като почти не дадоха шансове на хърватския тим да стигне до гол, който да им помогне да стопят пасива си от 3:0 след първата среща.

Така, отборът от Тираспол ще дебютира в групите на Шампионска лига, докато Динамо (Загреб) отново ще трябва да се задоволи с участие в турнира Лига Европа.

Ред Бул (Залцбург) също намери място в групите на най-престижния евротурнир, след като отново надигра с 2:1 датския Брьондби. По този начин австрийския шампион, за трети пореден сезон, ще бъде сред най-добрите отбори на Европа.

Най-драматично пък беше на стадиона в Харков, където Шахтьор Донецк се добра до 2:2 срещу Монако след продължения и продължи към групите на Шампионската лига.

Преди седмица украинците спечелиха с 1:0 визитата си в Княжеството, но вчера два гола на Висам Бен-Йедер през първото полувреме обърнаха сблъсъка в полза на френския тим.

След почивката обаче Марлос намали резултата в 74-ата минута, правейки общия резултат 2:2, което означаваше, че срещата влиза в продължения.

Така се стигна до 114-ата минута, когато Рубен Агилар от Монако си отбеляза автогол, който се оказа фатален за неговия тим и златен за Шахтьор, пращайки го в групите на Шампионската лига.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасно в TikTok: Деца лягат върху пешеходни пътеки в Горна Оряховица
Опасно в TikTok: Деца лягат върху пешеходни пътеки в Горна Оряховица
Съдии от Шотландия ще ръководят България – Литва
Съдии от Шотландия ще ръководят България – Литва