НОВИНИ

Шофьор блъсна патрул на АМ "Тракия", двама полицаи са пострадали (Снимки)

bnt avatar logo
от БНТ
15:45, 26.11.2022 (обновена)
10058
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Двама пътни полицаи пострадаха при катастрофа на автомагистрала Тракия днес следобед. Единият е в тежко състояние в болница в Пловдив. Инцидентът е станал, докато полицаите патрулирали заради полагане на пътна маркировка. Заради катастрофата районът остана отцепен за часове.

Инцидентът е станал на 107-мия километър в посока Бургас, малко след 14.30 часа. Заради подновяване на пътната маркировка, полицейският екип от Пазарджик бил изпратен на мястото, за да съпровожда специализираната техника. В патрула неочаквано се ударил преминаващ автомобил.

"По думи на очевидци неизвестно защо водачът се е отклонил в платното, в което се е движела полицейската кола с ниска скорост, такива са поне първоначалните данни. Ударът е отзад, в дясната част на полицейския автомобил", обясни Петър Тодоров – главен секретар на МВР.

Веднага след катастрофата 35-годишен полицай е откаран в шокова зала в болница "Свети Георги" в Пловдив. По-леко пострадалият му колега, който е на 42 години, е транспортиран в Пазарджик, състоянието му е стабилно. Шофьорът на автомобила, ударил полицейската кола, е задържан. Пробите за алкохол и наркотици на 74-годишен водач са отрицателни. Пострадали има и в неговата кола.

"Ще се изясняват всички обстоятелства около инцидента, причината за възникването, а така също и състоянието на пътя и пътната маркировка, сигнализация, тъй като това е изключително важно и за настъпването на инцидента", каза Ваня Христова – окръжен прокурор.

По предварителни данни, полицейският автомобил се е движел с включена светлинна сигнализация.

Заради катастрофата часове наред десетки тирове и автомобили останаха в изчакване на пътното платно на автомагистралата в посока Бургас, а тези които идваха насам бяха отклонявани през Пазарджик. Движението на магистралата в района на Пловдив беше възстановено малко преди 19.00 часа.

Репортери: Мариела Хубинова, Деница Торньова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
13 души, сред които бебе, са в неизвестност в Италия след свлачища
13 души, сред които бебе, са в неизвестност в Италия след свлачища
Симеон Сакскобургготски: Стрелбата по българския клуб "Цар Борис III" е изолиран акт на примитивност
Симеон Сакскобургготски: Стрелбата по българския клуб "Цар Борис III" е изолиран акт на примитивност