НОВИНИ

Шофьорите вече могат да проверяват за невръчени пътни глоби онлайн

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:32, 24.06.2020
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

МВР с нова електронна услуга - от днес през интернет портала на министерството шофьорите могат да проверяват дали имат невръчени електронни фишове и наказателни постановления. До този момент справки можеха да се правят само за дължими глоби по влезли в сила фишове.

Проверката за невръчени наказателни постановления и електронни фишове става онлайн.

Въвеждам номера на шофьорската си книжка и ЕГН, за да разбера, че нямам неплатени или невръчени електронни фишове.

При наличие на връчени и влезли в сила наказателни документи, системата показва списък с неплатените задължения и информация за начина на плащане.

Иво Писанов - "Пътна полиция": Най-бързият и удобен начин е през портала за електронни административни услуги или през пос терминално устройство.

Младен Петров - директор на дирекция Комуникационни и информационни системи в ГДНП: Искаме да подпомогнем процеса, при който гражданите да бъдат по-информирани, да имат възможност да пристъпят към заплащане на нарушения"

Важно е да се знае, че глобата е дължима само ако е връчен съответният документ. Електронен фиш може да бъде връчен във всяко районно управление на МВР или в звено "Пътна полиция", като след връчване може да бъде заплатен веднага. За връчване на наказателни постановления е необходимо шофьорът да посети лично звеното на "Пътна полиция" към областната дирекция на МВР по постоянен адрес.

Иво Писанов - "Пътна полиция": Да пресечем въпросите "ами, когато видя, че имам невръчени документи, това означава ли, че те вече автоматично са ми връчени". Не, това не означава, че те са връчени. Това е информативно съобщение, което казва, че имате документи за връчване.

Само за три седмици на граничните пунктове са връчени близо 12 000 фиша на стойност над милиона и половина лева. На ПОС терминалите там са били платени глоби за над 300 000 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зрелостниците от Първа езикова гимназия във Варна получиха дипломите си
Зрелостниците от Първа езикова гимназия във Варна получиха дипломите си
Чакат се резултатите от PCR тест на работниците от Белица, върнали се от кланицата в Германия
Чакат се резултатите от PCR тест на работниците от Белица, върнали се от кланицата в Германия