НОВИНИ

Чакат се резултатите от PCR тест на работниците от Белица, върнали се от кланицата в Германия

bnt avatar logo
от БНТ
20:23, 24.06.2020
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Трима души от Белица, които са работили в германските кланици, оказали се огнище на COVID-19, се върнаха у нас. Това се е случило в края на миналата седмица. На границата не е проверено откъде идват, а и самите те не обявили. Напълно случайно в понеделник кметът на Белица разбрал за случая и веднага взел мерки.

Тримата жители на Белица били на работа в кланицата в Германия до сряда. Чули, че има зараза и от страх да не ги поставят там под карантина тръгнали да се прибират у нас.

Сергей Кафеджиев, пастор: Те по принцип са отговорни хора и веднага ни уведомиха, че си пристигат, т.е случи се това събота и неделя и нямаше как да реагираме, обаче са предупредени, не са излизали.

Кметът на Белица Радослав Ревански разбира за случая едва в понеделник. Започва тестване, поставят тримата под карантина. Издирени и са хората, с които са контактували, но те според пастора са малка част от роднините им.

Радослав Ревански - кмет на община Белица: Никой, нито държавни власти са знаели за такива хора, които са се върнали, в последствие ние разбрахме от пастора на махалата, че те тогава са се прибрали, той ги помоли изрично, знаейки моите разпоредби от миналото, да стоят вкъщи, за да можем да бъдем сигурни дали носят или не зараза, но факт е, че никой не знаеше, аз разбрах от медиите.

От РЗИ-Разлог казаха, че все още издирват останалите трима души от Якоруда, които са пътували в микробуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьорите вече могат да проверяват за невръчени пътни глоби онлайн
Шофьорите вече могат да проверяват за невръчени пътни глоби онлайн
Остра реакция на президента Радев за изнесените чатове между Бобоков и Узунов (Обзор)
Остра реакция на президента Радев за изнесените чатове между Бобоков и Узунов (Обзор)