НОВИНИ

Ще бъде топло, термометрите достигат 35 градуса

bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 17.09.2021
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде още по-топло, в сравнение с вчера, с максимални температури между 30 и 35 градуса. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността, а след обяд над западните райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност.

На места в северозападната половина от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югозапад, привечер постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

През следващото денонощие облачността ще е променлива, утре по-често значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места ще има валежи, главно след обяд в отделни райони, придружени от гръмотевици.

Ще е ветровито, с умерен, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина временно силен северозападен вятър, с който ще започне захлаждане. Максималните температури ще са от 22 - 23° в северозападните райони до 29 - 30° в южните.

И по Черноморието ще е ветровито, с умерен, по северното крайбрежие временно силен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места ще има слаби валежи. Максималните температури ще бъдат между 25 и 28 градуса. Температурата на морската вода е 22 - 23°. Вълнението на морето ще отслабне и ще е към 2 бала.

Ветровито ще е времето и в планините със силен до бурен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, често значителна. На места ще има валежи от дъжд, след обяд придружени от гръмотевици. Максималните температури в курортите ще са от 12 градуса на Алеко, до 25° в Банско. В Боровец и Пампорово – около 18°.

На Британските острови и в много райони в Западна и Централна Европа ще бъде предимно облачно, на места с превалявания. Слънчево ще се задържи над южната част от континента. На Балканите ще има променлива облачност, след обяд над централните области купеста и купесто-дъждовна и на места там ще превали и ще прегърми. В много райони ще бъде и ветровито.

У нас през следващите дни ще има променлива облачност, на отделни места ще има и слаби превалявания. В неделя ще остане ветровито, с максимални температури между 23 и 28 градуса. В понеделник вятърът ще отслабне и температурите временно слабо ще се повишат, но във вторник отново ще тръгнат надолу.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станимир Стоилов възлага големи надежди на Георги Миланов
Станимир Стоилов възлага големи надежди на Георги Миланов
София празнува днес
София празнува днес