НОВИНИ

Ще носят ли учениците в Благоевград маски и в класните стаи?

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
18:19, 11.11.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Дали учениците от 1-ви до 5-и клас ще ходят на училище - това ще решават директорите на съответното училище в зависимост от броя на заразените и карантинирани ученици и учители. Това ще важи и за всички останали училища в Благоевградска област - решението ще се взима след провеждане на педагогически съвет.

А заради усложнената епидемиологична обстановка в Благоевград и за да се опази животът и здравето и на учители и на ученици, от Регионалното управление на образованието призовават децата също да носят маски в час. Данните на образователната институция показват, че през последните дни броят на заразените и карантинирани ученици и учители се е повишил.

Педагогическите съвети могат да задължават учениците да носят маски и в клас

Ивайло Златанов - началник на РУО-Благоевград: В сравнение с предходната седмица броят се е увеличил може би с 40%. И нещото, което в по-голяма степен ме притеснява, е за разлика от ситуацията в началото на октомври, когато бумът на контактните беше по-голям в сравнение с колегите, дали положителен тест за коронавирус - сега ситуацията е точно обратната. От 102 учители, карантинирани, 82 са с положителен тест за коронавирус и 20 са контактни, нещото, което е притеснително.

От Регионалното управление на образованието в Благоевград казаха още, че обсъждат вариант учениците от различните етапи на обучение - гимназиален, прогимназиален и начален да се редуват в присъствена и дистанционна форма.

Репортер: Надежда Цинцарска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път депутати заседаваха дистанционно
За първи път депутати заседаваха дистанционно
Нинова: Заплащането на нощния труд да се увеличи с допълнителни 35% от часовата ставка
Нинова: Заплащането на нощния труд да се увеличи с допълнителни 35% от часовата ставка