Педагогическите съвети могат да задължават учениците да носят маски и в клас

Цанка Николова
от Цанка Николова
19:18, 09.11.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Образование

Министърът на образованието Красимир Вълчев разпрати писмо, според което педагогическите съвети ще имат правото да задължават учениците да носят маски и в клас. Тя е разпространена до училищните директори чрез началниците на регионалните управления на образованието. А след няколко дни изтича заповедта на здравния министър, с която беше преустановено присъственото обучение за учениците в гимназиален етап.

Все още не е ясно как ще продължи обучението в училищата след 12 ноември. На онлайн среща днес между здравния и образователния министър, областни управители и началници на регионалните управления по образованието са били обсъдени насоки за диференциран локален подход от страна на училищата на общинско и областно ниво. А решение как ще продължи обучението ще бъде взето след заседания на областните щабове, съобщиха от просветното министерство.

Иначе към момента от 2359 училища в страната 64 са получили разрешение от просветния министър Красимир Вълчев за преминаване към онлайн обучение. В 53 от тях онлайн се обучават само ученици от определен етап, а в 11 всички ученици се обучават в електронна среда. Най-много училища, заявили желание за преминаване в обучение от разстояние, са от София-град, Шумен и Русе.

От писмото на просветния министър днес стана ясно, че училищата ще могат да задължават учениците да носят маски в клас. За часовете по профилирана подготовка в 11-ти и 12-ти клас това е наложително, пише още в препоръчителното писмо.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов отпадна от Sofia Open след близо два часа и половина здрава битка
Димитър Кузманов отпадна от Sofia Open след близо два часа и половина здрава битка
Левски представя Славиша Стоянович утре сутрин
Левски представя Славиша Стоянович утре сутрин