НОВИНИ

Ще се явят ли "Продължаваме промяната" и "Демократична България" заедно на изборите?

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
18:22, 13.08.2022 (обновена)
Чете се за: 02:52 мин.
Политика
Слушай новината

Продължават преговорите за съвместно явяване на изборите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Това обявиха Кирил Петков и Ивайло Мирчев. Очакванията им са, ако се явят заедно на вота, да получат мнозинство, което да им позволи да управляват самостоятелно.

Тошко Йорданов от "Има такъв народ" обаче намекна, че най-вероятно двете партии ще имат нужда от подкрепата им след изборите, за да управляват пълноценно. От "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ" запазват позицията си да не се коалират с ГЕРБ.

Бойко Борисов: Промяната уби България, перфектната буря предстои догодина

"Докато Борисов управлява ГЕРБ, ние не можем да направим каквато и да е коалиция с ГЕРБ, точка. С "Демократична България" това, което ние правим, е много важно. Миналият път не ни достигнаха четири депутата, за да имаме 121 независими депутати, този път трябва да имаме четири депутата от другата страна - от хората, които могат да взимат сами решение без задкулисие", заяви Кирил Петков от "Продължаваме промяната".

"Мисля, че сме длъжни да покажем на хората една антикорупционна коалиция, да не ги делим, за да могат те да гласуват за ясен политически субект, който ще бъде безспорно номер едно на изборите и ще победи ГЕРБ и тогава въпросът, кой ще бъде първи, няма да стои. Длъжни сме да го покажем, защото моментът е исторически важен за страната", допълни Иво Мирчев от "Демократична България".

Корнелия Нинова: За да се върне на власт, Борисов лъже от сутрин до вечер

"Ние твърдо няма да се включим в коалиция с ГЕРБ и ДПС, това е. "Продължаваме промяната" след изборите се надяваме да си направят някакви изводи, както ние си направихме след предния парламент и бяхме как да кажа доста по-смирени, по-практично настроени. "Продължаваме промяната" като минат изборите и им се наложи да работят със същите тези хора, защото те развалиха тази коалиция, надявам се да са си направили съответните изводи", каза още Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илия Груев-младши дебютира в Първа Бунделига
Илия Груев-младши дебютира в Първа Бунделига
Ботев Пд изрази недоволство от програмата на Първа лига
Ботев Пд изрази недоволство от програмата на Първа лига