НОВИНИ

Швейцария разгроми България и си подпечата визите за Катар

живо швейцария българия два отменени гола домакините
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:21, 15.11.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол допусна загуба с 0:4 от Швейцария в последната си квалификация за Световното първенство в Катар догодина.

Тежкото поражение в Люцерн остави „лъвовете“ на Ясен Петров на четвъртото място в група “C” с актив от 8 точки.

Победата пък позволи на Швейцария да се изкачи на първото място в таблицата с 18 точки и да си осигури директно класиране за Мондиал 2022.

След нулево първо полувреме на стадион "Суиспорарена", домакините от Швейцария поведоха в резултата в 47-ата минута. Капитанът Джердан Шакири центрира от аутлинията в българското наказателно поле към непокрития Ноа Окафор, който с глава реализира във вратата на Иван Караджов.

Домакините удвоиха аванса си в 57-ата минута, когато Марио Гавранович изведе Рубен Варгас на стрелкова позиция зад отбраната на България и офанзивният футболист не сбърка за 2:0.

В 63-ата минута Марио Гавранович отбеляза трето попадение във вратата на България, но ВАР отмени гола заради засада на швейцарския нападател.

Появилият се като резерва Седрик Итен реализира попадение в 69-ата минута, секунди след като замени Гавранович, но и то бе отменено от главния рефер Беноа Бастиен.

Резултатът стана класически в полза на Швейцария в 72-ата минута. Ренато Щефен центрира по въздух в пеналтерията на "лъвовете", където Седрик Итен надскочи Кристиян Димитров и отбеляза с глава.

Крайното 4:0 в полза на "кръстоносците" оформи Ремо Фройлер в добавеното време с изстрел по земя от границата на наказателното поле.

Европейският шампион Италия завърши наравно 0:0 със Северна Ирландия в Белфаст и ще трябва да си проправи път към световните футболни финали чрез баражите.

Престижното равенство на „Уиндзър Парк“ остави състава на Иън Бараклъф на третото място в групата с актив от 9 точки, докато на дъното е тимът на Литва с 3 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младен Маринов в ГДБОП, отрече да е бил на разпит
Младен Маринов в ГДБОП, отрече да е бил на разпит
Лионел Меси ще играе срещу Бразилия
Лионел Меси ще играе срещу Бразилия