НОВИНИ

Сиатъл, Флорида и Вашингтон с трудни успехи в НХЛ

Вижте всичко по-интересно от мачовете от Националната хокейна лига на САЩ и Канада през изминалата вечер.

Сиатъл Кракен
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:02, 20.10.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Джордан Еберле се разписа в 48-ата секунда на продължението за победата на Сиатъл над Калгари с 2:1 като домакин в мач от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Чандлър Стивънсън също реализира за Сиатъл, а Джоуи Дакор направи 21 спасявания за третия пореден успех на отбора. Победата бе първа над този съперник у дома за Сиатъл след шест поредни загуби в последните три сезона. За Калгари точен бе Блейк Колман.

Густав Форслинг отбеляза победния гол за домакинската победа на състава на Флорида над Лас Вегас с 4:3 след продължение, а Иля Самсонов се отличи с 45 спасявания.

Вашингтон се наложи като гост на Ню Джърси с 6:5 след продължение. Том Уилсън вкара втория си гол в двубоя именно в продължението, за да донесе третия пореден успех на Вашингтон. За Кепитълс се разписаха още Дилан Стрьом на два пъти, Конър МакМайкъл, Андрю Манджапане и Алекс Овечкин, а вратарят Логан Томпсън направи 26 спасявания.

Дрейк Матерсън реализира два гола и добави една асистенция за домакинската победа на Отава над Тампа Бей с 5:4 в друга среща от вечерта в НХЛ. Джош Норис, Брейди Ткачук и Ноа Грегър също отбелязаха попадения за домакините, които спечелиха за втори път в последните си три мача.

Андрю Коп вкара на два пъти, включително рано в третия период за успеха на Детройт с 5:2 като гост на Нешвил. Владимир Тарасенко, Дилън Ларкин и Симон Едвинсон добавиха още попадения за Детройт.

В останалите двубои от НХЛ тимът на Далас се справи при домакинството си на Едмънтън с 4:1, Торонто отстъпи у дома пред Ню Йорк Рейнджърс с 1:4, а Ню Йорк Айлъндърс се наложи над Монреал като домакин с 4:3 след дузпи.

Отборът на Ванкувър победи Филаделфия с 3:0 като гост, Кълъмбъс загуби като домакин на Минесота с 1:3, Сейнт Луис спечели домакинството си срещу Каролина с 4:3, Бъфало надигра с 4:2 Чикаго като гост, а Юта взе домакински успех над Бостън с 2:1 след продължение.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пуснаха движението през детелината на булевард "България" (СНИМКИ)
Пуснаха движението през детелината на булевард "България" (СНИМКИ)