НОВИНИ

Синдикатите поискаха Корнелия Нинова да посети ВМЗ-Сопот заради смяната на ръководството

bnt avatar logo
от БНТ
19:49, 06.06.2022 (обновена)
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Реакция след смяната на ръководството на ВМЗ-Сопот. Синдикатите във военния завод дадоха един ден срок на икономическия министър Корнелия Нинова да отиде на място и да обясни на работниците причините за изненадващата смяна. Ако това не се случи, ще започнат протестни действия в следващите дни.

Синдикалните лидери не приемат твърденията, че фирмата е на загуба за първото тримесечие, защото по думите им поръчките са се увеличили неколкократно.

"Работа на корем, работа имаме много, много, много, и ей това ни безпокои нас, работим, взимаме си трудовите възнаграждения и в един момент, айде сега, за какво е", заяви Красимир Цветков от КТ „Подкрепа".

Напрежението в завода ескалира след решение на министъра на икономиката от 3 юни да освободи членовете на борда на директорите. След тричасово заседание решиха да изпратят писмо и да поканят Корнелия Нинова утре в Сопот.

"Притесняват ни много неща, но в момента по-добре да не коментираме, за да чуем нейното мнение, нейното виждане", заяви Мария Лалова, изпълнителен секретар на КНСБ.

В позиция до медиите от ВМЗ съобщиха, че за първите пет месеца по сметките на предприятието са постъпили рекордните над 150 млн. лева, а сключените договори са за милиарди.

Автор: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Илиев с първа тренировка начело на дублиращия отбор на ЦСКА 1948 (Видео)
Валентин Илиев с първа тренировка начело на дублиращия отбор на ЦСКА 1948 (Видео)
България и Румъния започват проучвания за 5 нови моста над Дунав
България и Румъния започват проучвания за 5 нови моста над Дунав