НОВИНИ

Синер мина и през Алкарас и ще играе за титлата в Пекин

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:23, 03.10.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
синер мина алкарас играе титлата пекин
Снимка: БТА
Слушай новината

Яник Синер стана вторият финалист на тенис турнира от сериите АТР 500 в Пекин, Китай, след като в полуфиналите срази световния №2 Карлос Алкарас.

Италианецът, който в предишния кръг елиминира първата ни ракета Григор Димитров, надви Алкарас със 7:6(4), 6:1 за близо два часа игра.

Двубоят започна по-добре за шампиона от тазгодишния Уимбълдън, който в самото начало поведе с пробив и 2:0 гейма, но Синер изравни за 2:2. Последва нова размяна на брейкове, за да стане резултатът 3:3, а в следващите минути и двамата се стабилизираха на сервис, като в крайна сметка изходът на първия сет трябваше да се реши в тайбрек. В него Яник показа по-добрата игра и след 7-4 точки в своя полза сложи точка на спора в първата част.

Във втората италианският тенисист диктуваше изцяло събитията на корта и след 6:1 гейма в своя полза заслужи крайната победа.

За Яник Синер това бе трета победа в съперничеството му с Карлос Алкарас и така общият резултат помежду им е вече 3-3 на ниво АТР.

В спор за титлата в Пекин италианецът ще се изправи срещу Даниил Медведев в търсене на своята общо девета титла в кариерата си.

Любопитното е, че Синер и Медведев вече имат два финала помежду си, като и двата бяха през тази година - в Ротердам и Маями - и завършиха с триумф за руснака.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕП има допълнителни въпроси към кандидата на Нидерландия за еврокомисар
ЕП има допълнителни въпроси към кандидата на Нидерландия за еврокомисар
Алтернатива за енергетиците: В кои сектори могат да се преориентират
Алтернатива за енергетиците: В кои сектори могат да се преориентират