НОВИНИ

Слаби превалявания през нощта и утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 04.04.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Съществено затопляне се очаква през втората половина на седмицата, което отново ще бъде съпроводено с повишена концентрация на сахарски прах навсякъде на Балканите, включително и у нас.

Още утре вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, с него ще започне пренос на по-топъл въздух и максималните температури ще бъдат по-високи, в сравнение с днес, между 13° и 18°, в София и по Черноморието – около 12°. Повече облаци и слаби превалявания ще има през първата половина на деня.

И в планините денят ще започне с облачно време и на отделни места, главно в масивите от Южна България, слабо ще превали, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1700 метра.

Следобед облачността и там ще намалее. Ще духа умерен, по билата – временно силен вятър от запад-югозапад. Опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните остава висока.

Затопляне предстои утре не само у нас, но и във всички балкански страни, при което температурите ще се доближат до обичайните за началото на април. Слаби превалявания ще има в часовете преди обяд.

Превалявания ще има и на много места в останалата част от континента. Максималните температури в европейските столици ще са в широки граници – от 2° в Стокхолм до 19° в Атина.

У нас в сряда ще е предимно слънчево и дневните температури ще се повишат с още 4 - 5°. В четвъртък се очаква слабо и временно захлаждане, а на много места ще превали и прегърми. През следващите два дни ще бъде слънчево, а температурите рязко ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Денят започва" на 5 април: Политическото напрежение - анализ на Димитър Ганев и Първан Симеонов
"Денят започва" на 5 април: Политическото напрежение - анализ на Димитър Ганев и Първан Симеонов
Златните момичета ще проведат мастъркласове по художествена гимнастика
Златните момичета ще проведат мастъркласове по художествена гимнастика