НОВИНИ

Слънце и облаци се редуват в последните мартенски дни

bnt avatar logo
от БНТ
20:43, 29.03.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

До края на месеца ще се редуват слънце и облаци, на места и слабо ще превалява дъжд, но очакванията са в началото на април да бъде слънчево и по-топло, като в петък дневните температури ще достигат и дори надхвърлят 20°.

И утре, обаче заради североизточния вятър в повечето места ще останат около и под 15 градуса, само в най-крайните северозападни и югозападни райони ще достигнат 16-17 градуса. През деня облачността ще е разкъсана, по-значителна над Източна България, а през нощта срещу сряда над централните райони от страната и на места там ще превали слаб дъжд.

В близките часове, обаче облачността над много райони временно ще намалее и минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София - след 4° тази сутрин, утре ще бъде около 2°.

В планините по-значителна облачност ще има в следобедните часове, когато ще превали и слаб сняг. Ще остане ветровито, с умерен и силен вятър от север-североизток. Опасността от лавини извън ски зоните в курортите, остава много висока.

И докато при нас на Балканите ще продължи да прониква по-студен въздух и температурите още малко ще се понижат, то в Централна Европа ще се затопля. Максимална температура във Виена утре - 22 градуса. Предимно слънчево и топло за края на март ще бъде и в по-голямата част от Западна Европа, докато над Северна, в Прибалтика и западните райони от Европейска Русия на много места ще вали.

У нас от четвъртък започва затопляне, но преди това в сряда температурите още малко ще се понижат. В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево, а през почивните дни облачността ще се увеличи, на места ще има и валежи, възможни са и гръмотевици. В събота ще е и доста ветровито.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път извън ЕС: Как ще гласуват българите във Великобритания
За първи път извън ЕС: Как ще гласуват българите във Великобритания
Тежка загуба за младежите ни срещу тима на Северна Македония
Тежка загуба за младежите ни срещу тима на Северна Македония