Сочените за организатори на групата за финансови измами и тяхната счетоводителка остават в ареста

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:16, 29.03.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Специализираният съд остави в ареста сочените за ръководители на организираната престъпна група Йордан Моллов и Кирил Джабаров. В ареста остава и тяхната счетоводителка. Останалите трима обвиняеми бяха пуснати под домашен арест.

Групата беше задържана след акция на МВР и ДАНС. Според прокуратурата има хора, които били измамени с около 1 млн. лв. Още вчера от прокуратурата съобщиха, че групата заблуждавала хора, че ще им осигури закупуване на акции, които биха удвоили и утроили цената си, а днес от обвинението изтъкнаха, че има достатъчно данни, че Йордан Моллов и Кирил Джабаров са били с лидерска роля в организираната престъпна група, определена от свидетел като финансова пирамида. Двамата поставяли задачи, давали насоки за организиране на схеми за финансови измами.

Другите задържани - двама мъже и две жени, също са имали роля в групата, според прокуратурата. Едната жена била помощник-счетоводител и следяла движението на парите по различни сметки, а другата била ръководител на КОЛ-център, който осъществявал контакт с потенциални клиенти. Единият от задържаните мъже пък бил основното лице, което убеждавало клиентите да инвестират в акции още по-големи суми, а другият бил доверено лице на организаторите.

Задържаха 6 души от престъпна група за финансови измами, жертвите им са над 200

Днес в съдебната зала всички обвиняеми помолиха съда да не бъдат задържани, а според защитниците им на този етап не може да се посочи дали в действителност става въпрос за финансова измама, тъй като при търговията на фондовата борса: "вариантите са два: можеш да спечелиш, но можеш и да изгубиш".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Българи зад граница изпратиха сигнали до ЦИК относно състава на СИК-овете
Българи зад граница изпратиха сигнали до ЦИК относно състава на СИК-овете
Френски лекари предупреждават, че натискът върху системата става непосилен
Френски лекари предупреждават, че натискът върху системата става непосилен