НОВИНИ

Слънчев и горещ уикенд ни очаква

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 16.07.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчев и много горещ съботен ден ни очаква – отново предупреждение за опасно високи температури е в сила в цялата страна. Максималните в повечето райони ще бъдат между 32° и 37°. Около и след обяд над крайните западни райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици, ще има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

Слънчево време по Черноморието с температури до около 30°. Температурата на морската вода вече е около 26°. Вълнението ще бъде слабо. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. В планините ще бъде слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток.

В централноевропейските страни и утре ще има валежи, на места значителни, докато над по-голямата част от Западна Европа и на Пиренейския полуостров ще е слънчево. Главно над южната половина от Апенините, както и над западните и централните райони от Балканите ще има превалявания от дъжд. Слънчево и топло ще е през целия ден в Гърция. Температурата на водата по крайбрежието там - 27 - 28°.

У нас в неделя и понеделник ще е все още горещо и предимно слънчево, но в Западна България в следобедните часове ще превали и прегърми. Ще има условия и за градушки. През следващите дни краткотрайни валежи и гръмотевични бури ще има на повече места в страната, а максималните температури ще се понижават и в сряда ще са между 27° и 32°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европа - САЩ: Две жени с власт и влиянието им върху американските президенти
Европа - САЩ: Две жени с власт и влиянието им върху американските президенти
Утре вечер в "Европейци": Бивш тореадор намали сметките за парно на цяло село в Испания
Утре вечер в "Европейци": Бивш тореадор намали сметките за парно на цяло село в Испания