НОВИНИ

Слънчева събота, но чувствително захлаждане в неделя

bnt avatar logo
от БНТ
13:28, 12.02.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Преди временното, но и чувствително захлаждане утре, днес максималните температури ще останат сравнително високи - между 9 и 14 градуса. Облачността ще се увеличава и през втората половина от деня ще е по-често значителна. Вечерта на места, главно в Рило-Родопската област, ще превали и дъжд. Вятърът ще е до умерен, постепенно ще се ориентира от североизток.

През нощта в повечето райони от страната ще отслабне, с изключение на Източна България. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°. До обяд на места в западната половина от страната ще превали слабо - и дъжд, и сняг.

През втората половина от деня валежи са малко вероятни, но облачността през целия ден ще се задържи значителна, а максималните температури ще се понижат средно с около 5° и ще са между 4° и 9°, в София - около 4°.

Облачно ще бъде и на морския бряг, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Мъгливо и със значителна облачност ще бъде времето в планините. Слаби валежи от сняг се очакват на места в масивите от Западна България. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури в курортите ще са няколко градуса под нулата.

В понеделник в източната половина от страната облачността ще се разкъса и ще намалее, а във вторник същото предстои и в Западна България. Дневните температури отново ще започнат да се повишават и през следващите дни до края на седмицата ще бъде по-топло от обичайното за сезона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортният арбитражен съд ще обяви решението си за Валиева в понеделник
Спортният арбитражен съд ще обяви решението си за Валиева в понеделник
Димитър Бербатов и екипът му отново тръгват на предизборна обиколка
Димитър Бербатов и екипът му отново тръгват на предизборна обиколка