НОВИНИ

Слънчево и утре, през уикенда - захлаждане

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 21.10.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Времето
Слушай новината

Прекрасен есенен ден ще бъде днешният. Ще бъде предимно слънчево, а максималните температури ще ще се повишат още, в сравнение с вчера и ще са между 17° и 22°, в София около 19°. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад.

През нощта ще е безоблачно, но до сутринта на много места в низините и по поречията ще се образуват мъгли или ниска облачност. Минималните температури ще са от 1-2° на места в котловините до около 10° по морския бряг.

И утре денят ще е предимно слънчев, като още до обяд мъглите ще се разсеят. Максималните температури ще са между 18° и 23°, в София – около 19°. Вятърът ще е слаб, предимно от югоизток.

Слънчево време и по Черноморието. Ще духа до умерен западен вятър, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от юг. Максимални температури между ще са между 19° и 22°. Вълнението на морето ще е слабо.

И в планините ще е слънчево, на места с разкъсана облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад.

Максималната температура на Алеко ще е около 11 градуса, в Боровец и Пампорово – около 15 - 16 градуса, в Банско – около 18 градуса.

Слънчево ще се задържи времето и в югоизточните райони на Балканите, но в западните и северните части от полуострова ще е облачно, с валежи, в отделни райони - значителни по количество.

Облачно и дъждовно ще бъде времето и в северната половина на Европа, а на Скандинавския полуостров и в Северна Европейска Русия валежите ще са от сняг. Ще бъде и ветровито. Предимно слънчево ще бъде на Пиринеите и в повечето райони на Източна Европа.

У нас захлаждане и валежи се очакват през почивните дни. В събота - в северозападните райони, а в неделя - на повече места в страната. Максималните температури ще се понижат и ще са между 12° и 17°, като в началото на новата седмица ще се понижат и минималните. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще има условия за мъгли, но след обяд облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Достъпът до НДК също със зелен сертификат
Достъпът до НДК също със зелен сертификат
Полицията във Варна разкри схема за купуване на гласове
Полицията във Варна разкри схема за купуване на гласове