НОВИНИ

Слънчево и все по-топло време

bnt avatar logo
от БНТ
21:17, 10.05.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Времето
Слушай новината

И днешното утро беше хладно, с температури в отделни райони около нулата, но в следобедните часове почти навсякъде беше над 20 градуса, като най-висока е температурата в Благоевград и Гоце Делчев - 26 градуса.

Утре сутринта отново в някои райони ще е около нулата и ще има условия за слани, но в по-голямата част от страната минималните температури ще са между 3° и 8°, в София около 6°. През деня ни очаква слънчево време.

Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони - умерен вятър от изток-югоизток. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са между 22° и 27°, по Черноморието - от 15° до 17° . Температурата на морската вода е от 11° по северното крайбрежие до 16° на юг.

Слънчево и все по-топло време и в планината. Утре в следобедните часове над планините ще се появи купеста облачност. Ще духа слаб до умерен северен вятър.

Температурите още малко ще се повишат, максималната на 2000 метра ще е около 11° и през деня ще продължи интензивното снеготопене във високите части.

Затоплянето ще продължи и в централните, и в източните райони от Балканите, докато в северозападните ще започне понижение на температурите. Там ще има и временни увеличения на облачността, но над по-голямата част от полуострова ще е слънчево.

Ще продължат да се понижават температурите и в Западна Европа, а хладната въздушна маса ще достигне и Централна. Ще бъде предимно облачно, с валежи, значителни във Франция, Германия и Швейцария, а в Северна Италия е обявена най-високата степен - код червено, за обилни дъждове и гръмотевични бури. Причината - обширен, многоцентров циклон, който се разширява на изток и в близките дни ще определя времето и у нас.

В сряда денят ще започне със слънце, но след обяд в северозападната половина от страната, а през нощта срещу четвъртък - и в югоизточните райони, ще превали и прегърми. Възможни са локални интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. В четвъртък и петък сутрин ще бъде слънчево, а около и след обяд - отново с превалявания и гръмотевици. В събота се очаква съществено затопляне, но в края на деня отново ще вали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 жертви на израелски ответни удари след палестински обстрел
20 жертви на израелски ответни удари след палестински обстрел
Илън Мъск ще финансира мисия до Луната с космическа криптовалута
Илън Мъск ще финансира мисия до Луната с космическа криптовалута