НОВИНИ

Слънчево начало на деня утре, на места със следобедни валежи

bnt avatar logo
от БНТ
21:18, 09.07.2022
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

71 л/кв.м - такова е най-голямото количество на валежите от началото на валежната обстановка, измерено в Монтана. На Рожен бяха отчетени 38, в Кърджали - 21 л/кв.м. В западната половина от страната температурите останаха и съществено по-ниски за този период на годината.

През нощта валежите в повечето райони ще спрат и облачността ще се разкъсва. Ще продължи да духа север-северозападен вятър, но ще отслабне.

Утре преди обяд ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, на повече места в планинските райони. Ще духа до умерен северен вятър, в Дунавската равнина от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София - около 23°.

По Черноморието облачността ще е променлива. На отделни места сутринта и в късния следобед ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен северен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще са около 26 - 28°. Температурата на морската вода е 24 - 26°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

И в планините облачността ще е ще е променлива, предимно значителна. На места, главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Температурите ще започнат да се повишават и максималните в курортите ще са от 15 - 16 градуса на Алеко, в Боровец и Пампорово до 21 градуса в Банско.

На Балканския полуостров ще преобладава слънчево време. След обяд ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно в планинските райони ще превали. В западната част от полуострова температурите ще са сравнително ниски, а в източните райони ще е ветровито.

У нас през новата седмица ще преобладава слънчево време. По-значителна купеста облачност ще има през първите дни след обяд и до полунощ над източните и планинските райони, но само на отделни места там е възможно да превали краткотраен дъжд. Температурите ще се повишават и към петък максималните в низините ще достигат и надхвърлят 35°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анте Шимунджа: Лудогорец трябва да е на ниво и в ревнаша със Сутиеска, за да продължи в Шампионската лига
Анте Шимунджа: Лудогорец трябва да е на ниво и в ревнаша със Сутиеска, за да продължи в Шампионската лига
Александър Томаш: Победихме Пирин със сърцата игра, оттук нататък Локомотив ще върви нагоре
Александър Томаш: Победихме Пирин със сърцата игра, оттук нататък Локомотив ще върви нагоре