НОВИНИ

Слънчево ще се задържи времето у нас до края на седмицата

bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 18.09.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Времето
Слушай новината

Слънчево ще се задържи днес и в следобедите часове. Повече облаци ще има в Западна България, а превалявания - на отделни места главно в планините. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София - около 25°.

През нощта ще се задържи безоблачно, а вятърът временно ще стихне. Минималните температури утре ще са между 10° и 15°, в София - 11°.

Максималните - без промяна - между 24° и 29°, в София - 25°. След обяд отново в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. В Източна България ще духа слаб до умерен източен вятър.

И в планините ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има в масивите от Западна България и на места там ще превали дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити части - до умерен вятър с посока от запад-северозапад. Валежи се очакват също и в западните райони на Балканите. В останалата част от полуострова ще бъде предимно слънчево.

Дъжд ще вали и на места в западните централноевропейски страни, вечерта и в Италия, както и на много места в Северна Европа и на Британските острови, където се очакват значителни количества. Сняг ще превалява в най-северните части на Скандинавието.

У нас до края на седмицата ще се задържи предимно слънчево. Валежи се очакват в сряда след обяд на места в западна България. Минималните температури ще са между 10° и 15°, а максималните - между 26° и 31°, с тенденция към постепенно повишаване.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха бракониер, убил три сръндака
Заловиха бракониер, убил три сръндака
Киев планира да съди 3 държави, удължили забраната за внос на украинско зърно
Киев планира да съди 3 държави, удължили забраната за внос на украинско зърно