НОВИНИ

Слънчево време и по-високи температури утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:20, 14.02.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Почти без промяна, в сравнение с вчера, са максималните температури днес, в интервала от 5° до 10°, в София - почти 6°.

Утре със слаб югозападен вятър ще прониква по-топъл въздух и максималните температури ще бъдат с 4 - 5° по-високи, между 9° и 14°. Повече облаци ще има до обяд над Западна България, но в следобедните часове в цялата страна ще бъде слънчево.

За тези, които ще стават рано, минималните температури утре ще са между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°.

Предимно слънчево ще бъде и на морския бряг, в комбинация със слаб югозападен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала, което съответства на височина на вълните до около един метър.

Затопляне и в планините утре. Повече облаци и слаби превалявания от сняг ще има в часовете преди обяд в масивите от Западна България, но по-късно през деня облачността и там ще намалее. Вятърът ще бъде умерен, с посока от запад-северозапад, а опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите остава висока.

Затопляне и много слънчеви часове - и на Балканите утре. Валежи от дъжд и сняг ще има в западните райони от полуострова, както и по Централното Средиземноморие. Причината - плитък циклонален вихър, който определя времето в тези райони. Дъжд ще вали утре и на Британските острови, а в Северна Европа и Европейска Русия ще бъде с валежи от сняг.

И у нас в сряда на отделни места в Западна България, ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. В четвъртък в по-голямата част от страната отново ще бъде слънчево. В петък ще бъде ветровито, на места с превалявания, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1500 метра. След временно понижение, в събота температурите отново ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Денят започва" на 15 февруари: Преди КСНС - какви са рисковете и заплахите за националната сигурност
"Денят започва" на 15 февруари: Преди КСНС - какви са рисковете и заплахите за националната сигурност
САЩ затварят посолството си в Киев
САЩ затварят посолството си в Киев