НОВИНИ

Убитият пастир от село Антон бил познайник на полицията, лежал е в затвора

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:42, 14.02.2022
5032
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Убитият пастир в село Антон е бил добре познат на полицията. Преди да се премести да работи за двамата крупни арендатори, обвинени за жестокото убийство, Иван Доганов е живял в Копривщица. Младият пастир е лежал и в затвора заради нарушаване на наложена пробация.

Убитият пастир Иван Доганов се оказва добре познат и в Копривщица, разказва секретарят на общината Николай Карагьозов. Младият мъж е работил в местна ферма и често се е случвало да има работа с полицията.

Да, като хулигански прояви може да се обобщи. Разбиване на хладилна витрина, примерно да си вземат цигари и алкохол. Документи от коли, касетофони. Общо взето такива истории, каза Николай Карагьозов, секретар на община Копривщица.

Освен секретар на общината Николай Карагьозов е и член на пробационния съвет в Пирдоп и отговаря за изпълнението на мерките, наложени спрямо лицата на пробация.

По думите му убитият пастир е осъждан няколко пъти за кражби. За неизпълнение на пробационни мерки Иван Доганов е лежал и няколко месеца в затвора. При една от кражбите в Копривщица взел за съучастник малолетен пастир, с когото работели заедно в местна ферма.

Под негово влияние беше замесен и той в историята с разбиването на хладилна витрина, но има осъдителни присъди и за двамата, каза Николай Карагьозов, секретар на община Копривщица.

Въпреки дребните кражби местните хора разказват, че никога не е имало сериозни проблеми с младия пастир.

Почерненото семейство на убития пастир също живее в Копривщица. Братът на Иван разказва, че преди да се стигне до жестокия побой не е споделял за заплахи от страна на братята Петрови, обвинени за жестокото престъпление.

Според прокуратурата водещ мотив за убийството е кражба на животни на стойност около 50 000 лв. Двамата братя Петрови, които са крупни арендатори в региона, остават в ареста, след като съдът им наложи най-тежката мярка за неотклонение, а именно "задържане под стража".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София остана без още една знакова къща
София остана без още една знакова къща
Три пъти повече мигранти у нас за една година
Три пъти повече мигранти у нас за една година