НОВИНИ

Двамата братя от село Антон остават в ареста след жестокото убийство на пастир

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
17:54, 10.02.2022 (обновена)
5015
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Братята Петрови, обвинени за убийството на пастира Иван Доганов, остават в ареста, реши Софийският окръжен съд. Наблюдаващият делото прокурор Димитър Петров съобщи, че в момента разследващите работят с втория пастир Атанас Савов и вероятно на братята ще бъде повдигнато и допълнително обвинение.

Кръв на жертвата е намерена на много предмети - дрехи, хартии, ръкавици, калник на автомобил, всички те собственост на Дончо Петров. Част от тези доказателства са събрани на местопрестъплението, а други в стопански двор, бивше ТКЗС, което се стопанисва от Петрови.

Вечерта преди убийството камери в селото са заснели автомобил, който е сходен с този на Дончо Петров. Има и показания на свидетел, който твърди, че се е видял с Красимир Петров, който му разказал за откраднати животни. Бил разбрал кой е крадецът - първо го измъчвал, а после го пребил.

Разказ на мъжа, видял последно намерения тази сутрин пастир от село Антон

От обвинението бяха описани множество наранявания по тялото на жертвата Иван Доганов, част от тях напомнящи за инквизиция.

Адвокатите на двамата обвиняеми твърдят, че доказателства за съпричастността им към престъплението няма.

Вие видяхте има кръв намерена в стопански двор, в ТКЗС, в дом, в който живеят много хора, включително и двамата подсъдими. Т.е. на кого е този гащеризон и т.н., каза Илия Павлов, адвокат на Дончо Петров.

На много места е намерена кръв. За част от обектите, които са представени за експертиза е установено, че е на пострадалото лице върху дрехите на един от извършителите, каза Димитър Петров, прокурор.

БНТ: Какви са най вероятните мотиви за това?

Мотивите към настоящия момент са установени като имуществени такива, т.е. има користна цел. Твърди се от самите извършители пред един от свидетелите по делото, че са откраднати изключително голямо количество животни., обясни Димитър Петров, прокурор.

В крайна сметка съдът прие, че доказателства да се предположи, че двамата обвиняеми са извършители на убийството в съучастие, има.

Съдебният състав дори отбеляза, че за краткия период разследващите от МВР и прокуратурата са събрали много данни.

Решението не е окончателно и адвокатите ще го обжалват пред Софийския апелативен съд.

Повече подробности за тежкото престъпление вижте тук:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: Кризата между Украйна и Русия е заплаха за сигурността на цяла Европа
Радев: Кризата между Украйна и Русия е заплаха за сигурността на цяла Европа
Германия с трета поредна олимпийска титла в отборната щафета при шейните
Германия с трета поредна олимпийска титла в отборната щафета при шейните