НОВИНИ

Даниел Митов: Радев и Стефан Янев не вярват в евроатлантическата ни интеграция

Николай Минков
от Николай Минков
14:52, 10.02.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Румен Радев и Стефан Янев дълбоко не вярват в южноатлантическата ни интеграция. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в парламента по повод упреците на държавния глава, че правителството на ГЕРБ е причина за забавяне доставката на осемте изтребителна Ф-16.

Той призова Радев да не прехвърля проблема от болната на здравата глава и посочи, че забавянето се дължи на недоверието на САЩ към България заради нерешителната ни позиция по кризата с Украйна.

Христо Гаджев припомни, че според договора, сключен от кабинета Борисов, 2 самолета трябва да пристигнат през 2023 г.,4 през пролетта на 2024 г. и 2 машини през лятото на 2024 г. Той припомни, че през лятото на миналата година САЩ са ни уведоми ли, че ще има забавяне заради конструкционни промени на машините, а през есента са ни съобщили за ново забавяне заради ковид пандемията.

Даниел Митов пък предложи правителството да поиска от САЩ да поемат със свой самолет охраната на въздушното ни пространство, докато пристигнат нашите самолети, но допусна, че това може да стане, само ако Белият дом има доверие към кабинета на Петков. Той обвини Радев и двете служебни правителства, че умишлено са забравили реконструкцията на летище Граф Игнатиево, без която ние не можем да приемем Ф-16.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов отпадна на 1/8-финалите в Индия
Димитър Кузманов отпадна на 1/8-финалите в Индия
Отпускат 5 млн. лв. за спешно ремонтиране на пътя край Триград
Отпускат 5 млн. лв. за спешно ремонтиране на пътя край Триград