НОВИНИ

Рашков очаква от прокуратурата списъка с 19 души, обявен от премиера

Милена Кирова
от Милена Кирова
17:43, 10.02.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Вътрешният министър очаква от прокуратурата списъка с 19 души, които вчера премиерът предаде на държавното обвинение. Бойко Рашков обяви, и че скоро ще има нови разкрития за язовирите, които е трябвало да бъдат ремонтирани.

Вътрешният министър все още не е получил папката с 19-те имена, които вчера премиерът Кирил Петков предаде на прокуратурата за хора, които, по думите му, са свързани с криминални и икономически престъпления.

"Нека да видим все пак какво ще ни прати прокуратурата, може пък тя да добави някой, например от бившите управляващи, което ние да видим, да проверим и да започваме да разследваме, който е останал например вън от вниманието на органите на МВР, а прокуратурата има данни за това, че някой от бившите управляващи е участник в извършването на престъпление и да ни изненада българската прокуратура с подобен случай, с който ние веднага ще се заловим", заяви Бойко Рашков.

Вътрешният министър коментира, че по казуса "Магнитски" не му е известно да се провеждат сериозни проверки.

"Една част от имуществата, с които е разполагало едно от лицата, което непрекъснато и неотменно стои до ръководителя на ДПС в българския парламент, се е освободило от това свое имущество своевременно. Така че то да не попадне под прякото въздействие на закона "Магнитски". Друго едно от тези лица преди обявяването му по закона "Магнитски" беше инсталирано от Борисов и неговия кабинет в бюрото за контрол на СРС. Едно от тези лица се намира, знаете, в Дубай. Ако прокуратурата ни възложи да продължим разследването в тази посока - ние ще се заемем с този въпрос. Но тя като че ли се старае подобни горещи картофи да държи при себе си", заяви Рашков.

По материали, изпратени в прокуратурата за разследванията на АМ "Хемус", вътрешният Бойко Рашков обяви, че до момента няма обратна информация от прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И чужди авиокомпании ще получават помощ от 35 евро на седалка при туристически превози
И чужди авиокомпании ще получават помощ от 35 евро на седалка при туристически превози
Връщат в клас част от учениците в Бургас, пада и ограничението за заведения
Връщат в клас част от учениците в Бургас, пада и ограничението за заведения