НОВИНИ

Слънчево време утре, от сряда започва ново захлаждане

bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 30.08.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

С по-малко дъжд и с повече слънце започна седмицата, но към сряда с нов атмосферен фронт, на места от северозапад на югоизток отново ще превали и прегърми.

И утре ще се задържи по-често слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще е все още почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са между 25° и 30°.

По морския бряг в следобедните часове ще се появят облаци, но дъжд не се очаква. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури по крайбрежието - между 25° и 29°. Температурата на морската вода е около 25 - 26°. Вълнението на морето ще е слабо.

След обяд и над планините ще има временни увеличения на облачността, но само в Централна Стара планина и Родопите слабо ще превали. Ще духа умерен, по високите части - до силен западен вятър.

Над по-голямата част от Балканите ще е слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над северозападните и планинските райони от полуострова.

Хладно и облачно, с валежи, в отделни райони значителни, ще е в Централна Европа, Прибалтика, Беларус и Западна Украйна. В западните райони от континента облачността ще е променлива, а над по-голямата част от Средиземноморието ще е слънчево и топло, в Испания и горещо.

У нас в сряда температурите отново ще започнат да се понижават. Ще има и превалявания, повече в Южна България, по-интензивни ще са в планините и планинските райони. В четвъртък ще е почти без валежи, но ще е сравнително хладно и ветровито. В петък и събота, само на изолирани места в западните планински райони е възможно да превали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС извади шест държави от списъка за безопасни пътувания във връзка с COVID-19
ЕС извади шест държави от списъка за безопасни пътувания във връзка с COVID-19
Созопол посреща Празниците на изкуствата "Аполония"
Созопол посреща Празниците на изкуствата "Аполония"