НОВИНИ

Слънчевото и горещо време остава и през следващите дни

bnt avatar logo
от БНТ
13:11, 18.07.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

И днес ни очаква слънчево време, в комбинация със слаб вятър от север-северозапад, в източните райони от югоизток. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места главно в планинските райони ще превали.

Максималните температури ще са между 35° и 40°, в София - около 35°, като в цялата страна е издадено предупреждение от първа и втора степен за опасно високи температури, което ще остане в сила и през утрешния ден, когато също ще бъде много слънчево и горещо. Максималните температури ще останат без съществена промяна, в сравнение с днес - между 35° и 40°, в София - около 35°. Ще духа слаб, след обяд по Черноморието до умерен вятър от юг-югоизток.

И край морския бряг ще бъде слънчево и топло с температури между 29°-32°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Много слънчеви часове и в планините. Преди обяд ще духа до умерен, предимно северен вятър, а след обяд ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури в курортите ще са с градус – два по-високи от днешните – между 23 и 28 градуса.

В четвъртък ще се задържи слънчево, с изключение на Северна България и планините, където ще превали и прегърми. В петък и събота ще бъде слънчево и много горещо с максимални температури между 35° и 40°. В неделя се очаква леко захлаждане - дневните стойности ще се понижат с 3-4 градуса. Не са изключени и изолирани превалявания на отделни места.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое привлече пореден нов футболист
Берое привлече пореден нов футболист
Христо Стоичков: Меси искаше да завърши кариерата си в Барселона, но президентът и другите ръководители не го допуснаха
Христо Стоичков: Меси искаше да завърши кариерата си в Барселона, но президентът и другите ръководители не го допуснаха