НОВИНИ

След горещото време днес и утре предстои захлаждане

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 29.07.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Времето
Слушай новината

Оправдаха се предупрежденията за валежи и гръмотевици през изминалото денонощие.

И днес, след обяд на места в западната половина от страната, с по-голяма вероятност в планинските райони там, ще превали. В Северна и Източна България ще бъде ветровито, а максималните температури - между 32° и 37°, по Черноморието - между 26° и 30°.

До полунощ валежите навсякъде ще спрат и през нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури утре ще бъдат между 19° и 24°, в София - около 17°.

И утре денят ще започне със слънчево време, но в следобедните часове, отново в западната половина от страната, се очакват валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, в източната част от страната - умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 33° и 38°, в София - около 32°, а по Черноморието - между 28° и 30°. Край морския бряг ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала, а температурата на морската вода е 24 - 25°.

Слънчево ще бъде и в планините, но още около обяд, в масивите от западната половина на страната се очакват валежи, временно интензивни и придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен югоизточен, след обяд по билата на Рила и Пирин - северозападен вятър.

Валежи и гръмотевици се очакват утре и в северозападната половина от Балканите, както и в страните от Централна Европа. Ще вали и на Британските острови, като по-значителни количества се очакват в Шотландия.

У нас през нощта срещу неделя валежите ще обхванат и Централна България. Ще вали на много места и в неделя, по-интензивно в Североизточна България, в планините и планинските райони, а температурите съществено ще се понижат. През първите дни от новата седмица ще преобладава слънчево време и следобедни превалявания ще има само на изолирани места.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Девойките стартират на Европейското по баскетбол за 18-годишни в София
Девойките стартират на Европейското по баскетбол за 18-годишни в София
Как в Германия правят икономии заради газовата криза?
Как в Германия правят икономии заради газовата криза?