НОВИНИ

След слънчевото време - валежи от дъжд до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
14:21, 13.02.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Днес на места в Западна България ще има слаби валежи от дъжд и сняг. Ще духа слаб в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 4 и 9 градуса.

През нощта в крайните западни райони ще прехвърча сняг, а в сутрешните часове, главно в равнините и котловините, видимостта ще е намалена. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°.

През деня над Западна България ще остане облачно, докато над Източна следобед ще има повече слънце. Максималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса.

Над планините облачността ще е значителна. В масивите от Западна България ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад.

На Балканите по-значителна облачност ще има над северозападните райони и по адриатическото крайбрежие, там ще има и слаби валежи от дъжд и от сняг.

В Западна Европа ще бъде ветровито, в много райони с валежи от дъжд, в планините - от сняг. Обилни валежи, предимно от сняг, ще има в южните райони на Скандинавския полуостров и Финландия. Над по-голямата част от Централна Европа ще е слънчево.

У нас през следващите дни температурите ще се повишават и отново ще са по-високи от обичайните за периода.

Във вторник ще е слънчево, а в сряда облачността ще се увеличи.

В четвъртък отново над по-голямата част от страната ще намалее до предимно слънчево, максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Пловдив осъжда вандалската проява на протеста на феновете на ПФК "Ботев"
Община Пловдив осъжда вандалската проява на протеста на феновете на ПФК "Ботев"
Нестандартен Свети Валентин - пренасяш се на Малдивите в хотелска стая във Варна
Нестандартен Свети Валентин - пренасяш се на Малдивите в хотелска стая във Варна