НОВИНИ

След убийството в Цалапица: Съдът решава дали да остави в ареста задържаните близнаци

bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 01.08.2023 (обновена)
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Очаква се днес прокуратурата да поиска постоянен арест на близнаците, арестувани по случая с убийството на Димитър Малинов в Цалапица. И тази вечер в селото ще има протест с настояване 19-годишните братя да бъдат обвинени като съучастници в тежкото престъпление, а не само като укриватели.

Днес от Окръжната прокуратура потвърдиха за БНТ, че автомобилът, заснет на камерите в нощта на убийството, е именно на семейството на близнаците.

Жителите на селото и роднините на убития Димитър настояват двамата братя близнаци Валентин и Борислав Динкови да бъдат привлечени като съучастници в убийството, в момента срещу тях е повдигнато обвинение от Районната прокуратура като укриватели на тялото на 24-годишния Димитър. Стана ясно, че единият от братята е превозил тялото на Димитър, а другият е осигурил кирка и лопата, за да бъде заровено.

"Автомобилът е собственост, фамилна собственост, по-точно е регистриран на бащата на тези две момчета. Известно е кой го е управлявал, едно от тези лица. При всяка промяна на обстоятелствата и на фактите, които ние установим по делото, ще бъдат предявени и други обвинения, стига да имаме такива доказателства, към момента категорично няма такива, няма данни за участието на друго лице в това престъпление", заяви Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив.

По време на снощния протест напрежението ескалира и се наложи намесата на полицията, тъй като къщата на двамата близнаци беше обстрелвана с димки и камъни.

"Синът ми наричаше дори единия от близнаците "брат", през деня са били заедно, помагал му, изобщо не е подозирал какво го очаква", разказа Атанаска Бакалова, майка на Димитър.

"Моето виждане е, че са съучастници в това престъпление. Смъртната присъда я няма, доживотна присъда без право на замяна", допълни Недялко Малинов, баща на Димитър.

Вижте още в прякото включване на Галена Паскова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Покачването на базовата инфлация в еврозоната остава устойчиво
Покачването на базовата инфлация в еврозоната остава устойчиво
Двубоят между Левски и Шкупи ще се играе без гостуващи фенове
Двубоят между Левски и Шкупи ще се играе без гостуващи фенове