НОВИНИ

Снеговалежът намалява, ще е слаб и само на отделни места

bnt avatar logo
от БНТ
20:54, 07.03.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Валежната обстановка е към своя край, но и през следващото денонощие в планинските райони на областите Кърджали, Смолян, Пловдив, Пазарджик и София-област се очакват обилни снеговалежи.

Ще бъде ветровито, с умерен северозападен, в източната половина от страната - североизточен вятър. Минималните температури утре ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните - между 0° и 5°. На много места ще превалява слаб сняг, с по-интензивни снеговалежи в Рило-Родопската област, където снежната покривка ще продължи да се увеличава.

Ветровито ще бъде и в планините, с умерен север-североизточен, по билата - северозападен вятър. По планинските проходи ще има виелици и преспи. Ще бъде и много студено с максималните температури по най-високите върхове под минус 10 градуса. Много висока е опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите.

Слънчево ще бъде и утре в по-голямата част от Европа, която остава под влиянието на обширна област от високо атмосферно налягане. Снеговалежи ще има в Украйна и Русия, както и на Балканите. В южните части от полуострова, както и в Южна Италия ще вали дъжд.

В близките дни у нас ще продължи да превалява сняг, но вече слаб и само на отделни места. Температурите ще продължат да се понижават и сутрин ще има места с около минус 10° - минус 12°, а в отделни райони и през деня ще бъдат малко под нулата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денис Демиров e на финал на Европейското първенство по борба до 23 г.
Денис Демиров e на финал на Европейското първенство по борба до 23 г.
Най-тежко пострадалият българин при инцидента с ферибота има проблем със застраховката
Най-тежко пострадалият българин при инцидента с ферибота има проблем със застраховката