НОВИНИ

Спецакцията във Враца е заради извършени тежки криминални престъпления

bnt avatar logo
от БНТ
11:03, 19.12.2022 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Поводът за операцията са извършените тежки криминални престъпления на територията на областта - грабеж на възрастни хора, палеж на автомобил, ескалира напрежението между лица от криминалния контингент и силови структури от бившето мутренско време, заявиха на брифинг Атанас Илков, директор на Главна дирекция "Национална полиция".

Целта на акцията е ефективното противодействие на престъпността. Резултатите на спецоперацията ще бъдат обявени на по-късен етап.

Ангажиран е целият ресурс на Министерството на вътрешните работи, с цел да не бъде допуснато усложнение на обстановката.

Извършва се проверка на автомобили за притежание и разпространение на наркотични вещества, проверяват се и заложни къщи.

Има задържани лица на много адреси, както и иззети вещи.

"Ключовото нещо, което е ангажимент на прокуратурата, особено в нашата област, това е борбата с битовата престъпност, недопускането на тежки криминални прояви на територията на областта и спокоен живот на гражданите в областния град и в отделните населени места. Така че в настоящия момент наред с тази операция, която се проведе миналата седмица по линия на наркотици, сега е следваща такава операция. Радвам се, че ръководството на МВР в лицето на комисар Илков и комисар Гребенаров са тук. Това показва решимостта на полицията и прокуратурата да се работи заедно, да се работи много активно и да бъдем безкомпромисни спрямо всички извършители на престъпления", допълни Владимир Сираков, окръжен прокурор на Враца.

Няколко ареста на криминално проявени лица са извършени през последния час във Видин и Враца.

Спецоперация във Видин и Враца, има арестувани

В двата града тече спецоперация на полицията, жандармерията и прокуратурата. Обект на интерес са известни на органите на реда лица, за които има данни, че се занимават с незаконно лихварство, изнудване и побоища на длъжници, както и с разпространение на наркотици.

Полиция е влязла в офисите на известни имена от местния криминален контингент, проверяват се и няколко автокъщи, както и заведения.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Йокич с пети "трипъл-дабъл" за сезона при успеха на Денвър над Шарлът
Никола Йокич с пети "трипъл-дабъл" за сезона при успеха на Денвър над Шарлът
Без ток и заплати: Протест на медици от Белодробната болница във Варна
Без ток и заплати: Протест на медици от Белодробната болница във Варна