НОВИНИ

Спиране на валежите и слънчево време в следващите дни

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 12.10.2024
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

До края на деня и в Източна България валежите ще спрат. В останалата част от страната облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Дневните температурите ще се понижават и максимални ще бъдат от 15° в Североизточна България до 23°-24° на места в Горнотракийската низина и в крайните югозападни райони.

През нощта вятърът, с изключение на източните райони, ще стихне и в сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще се образуват краткотрайни мъгли.

Утре ще бъде слънчево с разкъсана облачност и вече почти тихо. Максималните температури ще са между 18° и 23°, на морския бряг между 18° и 20°.

В планините също ще бъде предимно слънчево, но ще остане и по-ветровито. Ще духа до умерен западен, след обяд по най-високите върхове на Рила и Пирин силен северозападен вятър.

През първите дни от новата седмица ще преобладава слънчево време с максимални температури - между 20° и 25°. В средата на седмицата вятърът ще се обърне от север-североизток и с него ще прониква студен въздух. В сряда ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места в източните и планинските райони ще превали слаб дъжд.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мика Пинто пред БНТ: Тук сме, за да защитаваме страната си
Мика Пинто пред БНТ: Тук сме, за да защитаваме страната си
Георги Костадинов пред БНТ: Здраво стъпили сме на земята, очаква ни труден мач
Георги Костадинов пред БНТ: Здраво стъпили сме на земята, очаква ни труден мач