Спор за жена е причина за убийството в дома за стари хора край Варна

от БНТ
12:55, 22.07.2021 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
Криминално
Слушай новината

Спор за жена е причината за убийството в Дома за стари хора "Свети Георги" край Варна. Това каза за БНТ собственикът на дома Светльо Георгиев. 64-годишен мъж, настанен в социалното заведение, беше намерен мъртъв. Според Георгиев той е бил пребит до смърт с бастун.

Заподозрян за престъплението е 79-годишен обитател на дома.

Инцидентът е станал след конфликт между двамата мъже заради възрастна жена, с която починалият живеел на семейни начала.

Те са с деменция, забравят. Не е освидетелстван човекът, няма заболявания в епикризите, а другият дядо е освидетелстван, но той не е буен по принцип. Персоналът е съвсем достатъчен. При условие, че вечерта хората спят и не правят абсолютно нищо, смятаме, че 4 човека на всеки етаж по един на етаж е съвсем достатъчно. Ние имаме над 60 човека персонал, обясни собственикът на дома Светльо Георгиев.

Разследват смъртта на 64-годишен мъж от Дома за възрастни хора край Варна

"Свети Георги" е един от най-големите домове за възрастни хора в страната. В него са настанени 240 възрастни хора, за които се грижи персонал от 60 души.

Има денонощна охрана и видеонаблюдение, а през нощта на всеки етаж дежури по един санитар, което според собственика е напълно достатъчно.

Случаят се разследва от Варненската окръжна прокуратура.

Седмица преди убийството жена с психични отклонения направи опит за самоубийство, като скочи през терасата на стаята си, а пожар в "Свети Георги", предизвикан от обитател на дома, отне живота на четирима души на 11 юли.

Автор: Нора Бочева

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Арда приема израелски гранд в европейския си дебют
Арда приема израелски гранд в европейския си дебют
Правителството одобри още над 2,4 млн. лв. за безплатна почивка на ученици
Правителството одобри още над 2,4 млн. лв. за безплатна почивка на ученици