НОВИНИ

Срещу опасното шофиране: Монтират разделителни колчета по част от улиците в Дупница

bnt avatar logo
от БНТ
07:29, 21.09.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Гъвкави разделителни колчета монтират по част от градската пътна мрежа в Дупница. Това решение идва след серия от инциденти и опасно шофиране в най-критичните участъци. Такива колчета бяха монтирани в Кресненското дефиле и на прохода "Хаинбоаз" и успяха да намалят тежките инциденти.

Голяма част от гъвкавите колчета вече са монтирани. Те са в рамките на 500 метра. Досега се поставени на около 200 метра, предстои останалите да бъдат монтирани днес. Поставени са на отсечката от края на Дупница към парк "Рила" и село Бистрица.

"Колчетата са същите като в Кресненското дефиле. Разстоянието е 660 метра. Ще бъдат монтирани 200 колчета. Тези от тук надолу ще ги разредим през едно, защото трябва да има разстояние, ако се наложи да мине линейка или ако закъса някоя кола, да има къде да се разминават", обясни Крум Милев, заместник-кмет на Дупница.

"Статистиката на нарушенията в градската мрежа на Дупница е по отношение на скоростта - над 50 км/ч и показва 11 констатирани нарушения за тази година, спрямо 5 за м.г. Иначе някакви по-фрапантни нарушения за този участък не могат да бъдат изведени. Имало е назад в годините няколко ПТП-та със загинали. Това ще даде една безопасност за гражданите и ще се избегнат рискови изпреварвания в района", поясни Серги Симеонов – началник на "Пътна полиция" – Дупница.

Вижте повече в прякото включване на Али Мисанков

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Внасят заявление за подписка за референдум да се запази 3 март като национален празник
Внасят заявление за подписка за референдум да се запази 3 март като национален празник
Банкет в чест на краля: Макрон и Чарлз Трети вдигнаха тостове във Версай
Банкет в чест на краля: Макрон и Чарлз Трети вдигнаха тостове във Версай