НОВИНИ

Стъклени кабини пред ресторант в Нидерландия

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:20, 07.05.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Европа

Нидерландски ресторант дава идея как в условията на коронавирус, но и постепенно смекчени ограничения, можем да си подарим вкусна и приятна вечеря в ресторант.

Малки стъклени кабини за двама или трима - така в Нидерландия успяват да намерят пресечна точка между противоепидемични мерки и щастието на клиентите.

Служителите на този ресторант в Амстердам показват как може да обслужват с ръкавици и прозрачни шлемове, а питиетата и ястията да се поднасят след отварянето на специални плъзгащи врати на импровизираните кабини, за да се избегне максимално физически контакт между персонал и клиенти.

Единствената забележка след експеримента е, че на обяд става прекалено горещо и може да се помисли за някакво покритие.

Първоначално идеята на ресторанта била изпробвана сред членове на семейството на собственика и приятели.

Вилем Велховен, собственик на ресторанта: Сега се учим как да почистваме, да сервираме или да отсервираме, но елегантно, за да се чувствате обгрижени и приятно. Има още много работа и практика от наша страна.

Този ресторант е иновитивен и с друго - зеленчуците са собствено производство.

Нидерландските ресторанти остават затворени поне до 19 май и засега имат право само да приготвят храна за вкъщи. Но дори и след като получат разрешение да отворят, ще трябва да работят при намален капацитет и строги правила за социална дистанция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново платени синя и зелена зона
Отново платени синя и зелена зона
Сърбия отмени извънредното положение
Сърбия отмени извънредното положение