НОВИНИ

Стефано Пиоли преди реванша с Наполи: Имаме минимален аванс, няма да сменяме начина на игра заради Осимен

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:44, 18.04.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
стефано пиоли реванша наполи имаме минимален аванс сменяме начина игра заради осимен
Снимка: БТА
Слушай новината

Треньорът на Милан Стефано Пиоли коментира завръщането в титулярния на състав на Наполи на техния голмайстор Виктор Осимен преди срещата реванш между двата отбора от четвъртфиналите на Шампионската лига.

Нигерийският нападател се завърна в игра през уикенда, след като лекуваше в контузия в последните няколко дни, а тази вечер се очаква да стартира от първата минута на "Естадио Диего Армандо Марадона" в мач, в който "небесносините" се нуждаят от задължителна победа, ако искат да продължат напред.

Появата на Осимен обаче по никакъв начин не притеснява наставника на Милан Пиоли, който бе категоричен, че неговият тим да промени стила си на игра заради един футболист.

"Осимен е толкова мощен, впечатляващ и решителен нападател, така че ние вземаме предвид характеристиките му, но в същото време имаме свой собствен начин на игра и няма да се отдалечим от него", започна треньорът на "росонерите".

"Видяхме в предишните мачове на Наполи, че голяма част от това е свързано с познаването на момента за забавяне и ускоряване, а това е още по-решаващо с играч като Осимен", допълни той.

Стефано Пиоли коментира още и какво предимство дава на неговия тим успехът с 1:0 на "Сан Сиро" в първия двубой от преди седмица.

"Имаме само минимално предимство. Трябва да играем нашата игра като отбор и смятам, че контролираме топката много добре, когато я имаме. Това ще бъде важен елемент", сподели наставникът на Милан.

Ако "росонерите" успеят да удържат преднината си тази вечер, то отборът ще се класира за своя първи полуфинал в Шампионската лига от сезон 2006/07, когато под ръководството на Карло Анчелоти тимът триумфира за седми и засега последен път в най-престижния европейски клубен турнир.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович: Лакътят ми не е в идеална форма
Джокович: Лакътят ми не е в идеална форма
Георги Пеев стана световен шампион по плуване за хора с трансплантирани органи
Георги Пеев стана световен шампион по плуване за хора с трансплантирани органи