НОВИНИ

Столичните таксиметрови шофьори протестираха с автошествие

Светозар Костадинов
от Светозар Костадинов
16:38, 18.05.2022 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Протестът на таксиметровите шофьори - техните искания са нула процента ДДС, таван на цените на горивата за следващата една година. Настояват и за справяне с нерегламентираните превози.

С автошествие и временно блокиране на движението на кръстовища в столицата премина протестът на таксиметровите шофьори. Техните искания са за по-ниски цени на всички горива.

"Това, което ние предлагаме, е отпадане или намаляване на данък добавена стойност върху всички горива, за всички българи. Това е единствената реална мярка, която може в този момент да повлияе на гориво с до 1/6 от цената му надолу", заяви Красимир Цветков, председател на Националния таксиметров синдикат.

Таксиметровите шофьори искат и таван на цените на горивата за следващата една година. Оплакват се и от руско приложение за нерегламентиран превоз, което се опитват да спрат от 5 години.

"Основният проблем, за който също излизаме, е несправянето на държавата с нерегламентираните превози, в частност на едно руско приложение. Продължават да се изпълняват, въпреки решенията на държавата, въпреки че са осъдени от Комисията за защита на конкуренцията", допълни Кирил Кирилов от Националния таксиметров синдикат.

"Това са частни автомобили, които дали са минали технически преглед или не - никой не знае. Това са шофьори, които спокойно може да са осъждани, може да са всякакви - няма никакъв контрол", каза още Марио Аврамов.

Автошествието завърши пред Министерски съвет, където таксиметровите шофьори се присъединиха към останалите протестиращи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия поема ролята на "рамкова държава" на многонационалната бойна група в България
Италия поема ролята на "рамкова държава" на многонационалната бойна група в България
Габриел Донев стартира с успех в Гърция
Габриел Донев стартира с успех в Гърция