НОВИНИ

Страхотна България U21 отново срази Полша на волейболния Мондиал за младежи и гледа към полуфиналите

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:43, 12.07.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
страхотна българия u21 отново срази полша волейболния мондиал младежи гледа полуфиналите
Снимка: БФ Волейбол
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за мъже до 21 години изигра още един страхотен мач по време на световното първенство в Манама, Бахрейн и срази категорично с 3:0 (25:18, 35:33, 25:18) гейма състава на Полша в среща от втората групова фаза.

Това бе втори последователен успех за момчетата на Андреа Буратини в този етап от надпреварата, което почти сигурно изпраща "лъвчетата" към полуфиналите в турнира, ако по-късно днес съставът на Иран не допусне изненада срещу Тайланд.

Освен това нашите момичета за втори път в хода на шампионата надиграха в директен спор отбора на Полша, след като го сториха с 3:2 гейма в груповата фаза. По този начин българите взеха реванш за поражението си от този съперник във финала на световното първенство до 19 години през 2021-а.

Днешният мач започна отлично за Александър Николов и компания, които в първия гейм започнаха да се откъсват след десета точка и до края нямаха проблеми да спечелят частта след 25:18.

Вторият гейм бе далеч по-оспорван и в крайна сметка се оказа решаващ за развитието на срещата. Българският тим беше догонващ през почти цялото време, но въпреки това не се предаде, отрази седем сетбол и обърна нещата в своя полза, за да затвори гейма след 35:33.

В следващата част българите поведоха още в самото начало и докрая не оставиха никакви шансове на волейболистите на "Дружина полска", слагайки точка на спора след 25:18. След последната точка между двата тима възникна някакво напрежение на мрежета, породено от недоволството на поляците, но за щастие, всичко бе потушено много бързо.

Най-резултатен за победата стана капитанът и звезда на "лъвчетата" Александър Николов с 18 точки, а Венислав Антов и Георги Татаров добавиха съответно по 17 и 13. От другата страна Аляксей Насевич бе над всички със своите 15 пункта.

Утре, България U21 ще изиграе последния си двубой от втората групова фаза, в който съперник ще бъде Иран, а битката от 17:00 часа българско време се очертава като директен дуел за първото място в подреждането на тази група "Е".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Левски на Левскарите“ и НКП в един глас: Сираков вън!
„Левски на Левскарите“ и НКП в един глас: Сираков вън!
Късове от паднал у нас метеорит се пазят в музеи във Ватикана и още шест държави
Късове от паднал у нас метеорит се пазят в музеи във Ватикана и още шест държави