НОВИНИ

Главчев: До края на годината ще бъде пуснат пътя в едната лента в отсечката Ботевград - Мездра

Това ще стане до края на годината

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Мирослава Георгиева
09:20, 26.06.2024
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

До края на годината строителите на отсечката Мездра - Лютидол са поели ангажимент поне едната лента да бъде отворена за движение, обяви служебният премиер Димитър Главчев.

"Хората работят. За да стане по-добре. Трябва малко да се стиснат зъби. Строителите поеха ангажимент до края на годината най-късно да бъде пуснат пътят", заяви Главчев.

Той допълни, че едното платно вече е готово.

"Ще бъде пуснато движението в една лента от Ботевград към Мездра. Да стиснем всички зъби, извинявам се за израза, за да се случи нещо хубаво", каза Главчев.

До края на годината строителите на отсечката Мездра - Лютидол и пътен възел Новачене са поели ангажимент поне едната лента да бъде отворена за движение, обяви служебният министър-председател Димитър Главчев, който заедно със служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова проверяват необходимостта от затварянето на отсечката Ботевград-Мездра и изпълнението на строителните дейности на отсечката.

Виолета Коритарова заяви, че абсолютно е било наложително да се затвори пътят, за да се довършат съоръженията по него.

"Нямаше друг вариант. Нашата цел беше по-рано да затворим. Направихме обстойни анализи. Няма как да осигурим безопасност на пътуването и едновременно безопасност за строителните работници", заяви Коритарова.

И двамата допълниха, че ще има санкции, ако има забавяне в планувания ремонт. Но увериха отново, че се надяват да не се стига до тях.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението по участъка Мездра - Лютидол - пътен възел "Новачене" се ограничава от 24 юни за довършване на разширението на път Е-79. От АПИ се извиниха за причиненото неудобство на шофьорите и на гражданите, през чиито населени места ще преминава транзитният трафик. Според предоставената информация обходният маршрут за автомобили до 3,5 т е път III-1004 - Паволче - Челопек - с. Лютиброд - Елисейна - Своге - околовръстен път на София и обратно.

Движението по трасето беше спряно в понеделник и предизвика поредица от протести в Монтанско.

Вижте повече в прякото включване на Мирослава Георгиева


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПП-ДБ са недоволни, че премиерът Главчев няма да присъства на изслушване в парламента
ПП-ДБ са недоволни, че премиерът Главчев няма да присъства на изслушване в парламента
Национален протест затвори главния път Русе - София
Национален протест затвори главния път Русе - София