НОВИНИ

Тази вечер могат да станат ясни още 1/8-финалисти в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:52, 03.11.2021
Чете се за: 04:42 мин.
Спорт
вечер станат ясни финалисти шампионската лига
Слушай новината

Вчера вечерта Байерн (Мюнхен) и Ювентус официално станаха първите два отбора в Шампионска лига, които си заслужиха мястото в 1/8-финалите, а тази вечер още три отбора могат да ги последват.

В група "А" лидерът ПСЖ гостува на РБ Лайпциг в търсене на втора победа срещу "биковете". Преди две седмици парижани изпитаха сериозни трудности срещу немския тим, но в най-важните моменти се намеси Лео Меси, който избухна с два гола при успеха с 3:2 на "Парк Де Пренс". Днес обаче френският тим ще бъде без аржентинската си звезда, но пък за сметка на това Килиан Мбапе ще бъде на разположение. За РБ Лайпциг пък двубоят тази вечер е всичко или нищо, тъй като евентуален успех би ги върнал в до някъде в играта поне за 3-то място, което води към Лига Европа.

В другия мач от групата Манчестър Сити не би трябвало да има проблеми срещу Брюж, след като преди две седмици отнесе белгийския шампион като гост с 5:1. Ако и "гражданите", и парижани вземат своето тази вечер, то те ще направят огромна крачка към фазата на елиминациите, оставяйки единствено математически шансове на Брюж за продължаване напред.

Група "В" пък ще ни предложи дербито на вечерта - Ливърпул срещу Атлетико (Мадрид). Победа на "Анфилд" със сигурност изпраща Мохамед Салах и компания към следващата фаза, а бонус за тях е, че съставът на Диего Симеоне е раздиран от проблеми и ще бъде без наказания Антоан Гризман. "Дюшекчиите" трябва всячески да се опитат да избегнат поражението, ако искат да запазят добри позиции в групата преди финалните два кръга.

Другите два отбора в потока Милан и Порто пък се срещат на "Сан Сиро" в един от ранните двубои и успех за "росонерите" би завързал много здраво битката за 2-то място, ако малко по-късно Атлетико загуби при визитата си в Англия. Четвърто поражение за момчетата на Стефано Пиоли пък би означавало край на надеждите за нещо в Европа през този сезон.

В група "С" безгрешният до момента Аякс ще преследва четвърти пореден успех и място във фазата на елиминациите. Нидерландският шампион разби преди две седмици в Амстердам Борусия (Дортмунд) с 4:0, а днес момчетата на Ерик тен Хаг ще търсят отново трите точки. На своя "Сигнал Идуна Парк" обаче "жълто-черните" ще бъдат жадни за реванш и победа, която би ги оставила в битката за първото място.

Същевременно Спортинг (Лисабон) посреща Бешикташ в търсене на нов успех срещу турския шампион, който да гарантира място на "лисабонските лъвове" в европейските клубни турнири и на пролет. Освен това, евентуална загуба на Борусия (Дортмунд) би оставила португалският първенец и в играта за 2-то място.

Реал (Мадрид) ще търси нов успех срещу Шахтьор (Донецк) в група "D", който да приближи максимално "Белия балет" до 1/8-финалите. В първия мач в Украйна футболистите на Карло Анчелоти разгромиха Шахтьор с 5:0 и днес всичко по-различно от победа би се приело като провал. "Кралския клуб" ще преследва днес и своя гол №1000 в турнира.

Много интересно се очертава да бъде и в Тираспол, където сензационният дебютант в турнира Шериф посреща Интер. "Нерадзурите" спряха победния ход на молдовците в Италия и днес са длъжни да не допускат грешки, ако не искат отново да се сбогуват рано-рано с амбициите за добро представяне в Шампионската лига.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение във Врачанската болница заради непрекъснат ръст на ковид пациенти
Напрежение във Врачанската болница заради непрекъснат ръст на ковид пациенти
Боян Расате все още е в ареста
Боян Расате все още е в ареста