НОВИНИ

Температури до 30° днес и утре

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:12, 08.06.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат от 25° до 30°, на морския бряг - от 22° до 24°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Ще преобладава слънчево време, с превалявания главно в Югозападна България, по-интензивни в планинските райони там.

До полунощ валежите навсякъде ще спрат и утре ще преобладава слънчево време. Вероятност за валежи, придружени от гръмотевици, има само в планинските райони в западните части на страната. Максималните температури ще бъдат от 24° до 30°.

По Черноморието за пореден ден ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 22°до 24°. Температурата на морската вода е 20 - 22°. Вълнението на морето ще е около 2 - 3 бала.

И в планините ще преобладава слънчево време утре. След обяд в масивите от Западна България ще има валежи, на места временно интензивни и придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток.

През почивните дни температурите ще останат почти без промяна. В Източна България и по Черноморието ще бъде слънчево, но в останалата част от страната ще има следобедни превалявания и гръмотевици.

В началото на новата седмица на много места ще има проливни валежи и гръмотевични бури, в понеделник - в западната половина от страната, а във вторник - в източните райони.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трибуна Сектор "Г" за феновете на Левски: Срам, позор и унижение
Трибуна Сектор "Г" за феновете на Левски: Срам, позор и унижение
Ново ръководство на АПИ ще следи стриктно средствата за пътища
Ново ръководство на АПИ ще следи стриктно средствата за пътища